Unikaten pristop

Za odkup kablov se za nas odloča vedno več podjetij in posameznikov, ker odkupljene odpadne kable ne zavržemo na odpadu, temveč jih s posebnimi postopki in uporabo strojev recikliramo:

- Z recikliranjem poskrbimo za pravilno odstranitev škodljivih snovi znotraj kablov, kot so bakreni vodniki, izolanti in drugi materiali in s tem zmanjšamo njihov negativni vpliv na okolje.

- Recikliranje in odkup kablov vseh vrst, prispeva k varčevanju z naravnimi viri, saj se reciklirani materiali lahko ponovno uporabijo za proizvodnjo novih recikliranih izdelkov.

- V zameno za vaše odpadne kable vam ponudimo odkup z gotovino.

- Vse kemikalije in materiale iz rabljenih odpadnih kablov, se loči s posebnimi postopki in nato posamično shrani v zato namenjene odpadne posode. 

- Vsako posamični posodo z odpadnimi materiali se transportira našim partnerjem, ki odpadne snovi reciklirajo oziroma ponovno uporabijo v proizvodnji.

- Za naše stroje in postopke recikliranja kablov imamo pridobljen tudi za to namenjen certifikat.

Zaupajte odkup kablov našemu podjetju in preprečite kopičenje škodljivih materialov na odpadih in v vaših skladiščih. Naredite nekaj dobrega za naše okolje, prav tako pa ob tem še zaslužite. Pokličite nas in poskrbeli bomo za vaše odpadne kable!

Naš proces

Delujemo po ustalenih procesih, ki odgovarjajo našim stankam
Odzovemo se na vaš klic
Dogovorimo se za pogoje plačila
pridemo iskati dogovorjen material
ob prevzemu plačamo stranki
Kaj so odpadni kabli

Kadar govorimo o odkupu kablov, mislimo predvsem na odpadne kable. To so pogosto tisti, ki so s tehničnega vidika še povsem dobri, a ne ustrezajo več predpisom. To pomeni, da imajo morda krhko izolacijo ali pa je barva izolacije spremenjena oziroma ne ustreza več veljavni zakonodaji. Odpadni kabli so lahko tudi kabli kakšnega aparata, stroja ali naprave, ki ne deluje več, pogosto pa se najdejo tudi ob rušenju objektov. Odkup kablov je zanimiv zlasti zato, ker takšne kable lahko recikliramo, s tem pa preprečimo, da bi se odlagali v naravi ali na deponijah. Na ta način jim damo novo uporabno možnost.

Odkupujemo različne kable

Če vas zanima prodaja kablov, naj vam zaupamo, da odkupujemo različne kable z bakrenimi in aluminijastimi jedri. To pomeni, da nas zanimajo eno-, dvo- ali večžilni kabli vseh oblik, pomembno je zlasti, kakšna je njihova sredica. Tudi cena kablov je odvisna zlasti od tega, ali v jedru najdemo, na primer, sloviti baker millberry, ali pa mešanico bakra in svinca. V kablih z izolacijo pogosto najdemo 38 % bakra, je pa vsekakor dobro vedeti, da boste za ‘olupljene’ kable lahko iztržili več kot pa za tiste, ki so še vedno zaščiteni. A pri lupljenju bodite previdni, da jedra ne poškodujete – nikakor se ga ne smete lotevati z ognjem, temveč čiščenje opravite mehansko.

Potek odkupa kablov

Odkup kablov pri nas poteka po ustaljeni praksi. To pomeni, da nas kontaktirate in nam sporočite, kakšne kable imate, koliko jih je (lahko jih stehtate), nam pojasnite, ali so morebiti že olupljeni, seveda pa nas zanima tudi sama lokacija kablov. Če jih je le malo, nam jih lahko pripeljete sami, če imate na voljo res velike količine, pa pridemo na ogled. Ne glede na to, kje se za ogled dogovorimo, takrat določimo točnejšo sestavo kablov, hkrati s tem pa se poda tudi cena kablov. Po ogledu vam kable plačamo (lahko gotovinsko ali kot nakazilo na TRR) in odpeljemo.

Cena kablov

Vsakega, ki se odloča za odkup oziroma prodajo neke surovine, zagotovo zanima tudi njena cena. Cena kablov, ki so izdelani iz bakra, je precej odvisna od trenutnih cen te surovine na svetovnem trgu. Dobro je vedeti, da je baker zelo cenjena kovina, ki jo gospodarstvo potrebuje, cena pa v skladu s tem sploh ni nizka. Ne glede na to se točna cena poda ob samem ogledu kablov, saj nanjo vplivajo tudi sestava kablov, morebitne poškodbe, onesnaženost, spremenjene lastnosti in podobno. Ker smo v svojem poslu zelo izkušeni, ste lahko prepričani, da bomo za vaše kable podali najbolj pošteno ceno.

Usoda odkupljenih kablov

Vas morda zanima, kaj bomo naredili s kabli, ki jih odkupimo? Po našem mnenju bi se morali vsi truditi, da v naravi pustimo kar najmanjši odtis. Tej viziji sledimo tudi pri odkupu kablov, kar pomeni, da poskrbimo za njihovo reciklažo. Prodaja kablov se torej ne konča zgolj pri tem, ampak kable, ki jih odkupimo, predamo v roke tistim, ki jih ustrezno predelajo ter tako pripravijo na ponovno uporabo. Veliko surovin se da uporabiti ponovno – mi smo tu, da vam pri tem pomagamo in to počnemo z največjim veseljem.

Odkup in reciklaža odsluženih akumulatorjev

Odkup in reciklaža odsluženih akumulatorjev poteka na podoben način, kot pri kablih. Pri rabljenih akumulatorjih je največja vrednost v jedru akumulatorja, in to je svinec. Ker pa so svinčeni akumulatorji obdani s solno kislino in kemikalijami, je potrebno posebno rokovanje in pristop pri sami razgradnji in predelavi rabljenih akumulatorjev, saj je to lahko zdravju škodljivo. Prav tako pri prevozu rabljenih akumulatorjev uporabljamo za to namenjene posode. Tudi cena odkupa akumulatorjev je odvisna od same teže. Bodite previdni pri rokovaju z rabljenimi akumulatorji, ker lahko pri poškodovanem akumulatorju v stiku s kožo pride do srbečice oz rahlih opeklin. Ne odlašajte in nas pokličite.

Odpadne kable in akumulatorje zaupajte nam

Vas morda zanima, kaj bomo naredili s kabli, ki jih odkupimo? Po našem mnenju bi se morali vsi truditi, da v naravi pustimo kar najmanjši odtis. Tej viziji sledimo tudi pri odkupu kablov, kar pomeni, da poskrbimo za njihovo reciklažo. Prodaja kablov se torej ne konča zgolj pri tem, ampak kable, ki jih odkupimo, predamo v roke tistim, ki jih ustrezno predelajo ter tako pripravijo na ponovno uporabo. Veliko surovin se da uporabiti ponovno – mi smo tu, da vam pri tem pomagamo in to počnemo z največjim veseljem.